THE STORYTELLHER | מיה הירש | בלוג | חורף

חורף

״מה זה? מה את עושה?״

״נמאס לי. אני לא יכולה יותר. החלטתי לקחת אחריות ולהזיז את העניינים בעצמי״. 

״על מה את מדברת? איזה עניינים את מזיזה בדיוק?״

״אני מזכירה לחורף שהגיע הזמן שלו להגיע״, עניתי בעודי דוחפת את שמיכת הפוך האחרונה לתוך הציפה שלה. 

״אבל זה 35 מעלות בחוץ! מה עובר עלייך? איך נישן עם השמיכות האלה?״

״זה לא מעניין אותי כמה חם בחוץ. אפשר לחשוב כמה אנחנו כבר מסתובבים בחוץ בימינו. פה בבית הטמפרטורה מעכשיו מכוונת על 17 מעלות. עכשיו, תפסיק לבלבל במוח ותעזור לי להוריד את השק של בגדי החורף מהמדף״. 

״נו, די, את לא רצינית״

״רצינית, רצינית. תוריד את השק, הוא כבד בטירוף. כבר סיימתי בחדר של הקטנות, אני רוצה לטפל בארון שלי ואז לעבור לנעליים״. 

״אני לא משתף פעולה עם הטירוף שלך. רוצה בגדי חורף? תסתדרי לבד. אני הולך להכין קפה״.

נשארתי בחדר, עדיין בחזיית ספורט וטייץ כי לא סיימתי להזיע מהאימון והבית עדיין לא התקרר מספיק כדי שאוכל להיכנס להתקלח. הסתכלתי על בגדי הקיץ שהספקתי כבר להוציא מהארון ולסדר על הרצפה. ערימות של חצאיות שלא לבשתי לאף מקום בקיץ הזה, בגדי ים שלא מבינים את המשמעות של השם שלהם, כי ים הם לא ראו, ולהגדיר אותם כבגד זאת בעיה מסוג אחר לגמרי. נזכרתי שאת הגופיה הלבנה שהיתה בתחתית הערימה של החולצות, קניתי בסוף עונה בשנה שעברה והייתי בטוחה שהיא תככב השנה. היא מתאימה לכל כך הרבה בגדים שלי ויכולה להיות גם גופיה יומיומית וגם חלק עליון מדליק לערב. היא בטח לא עולה עלי יותר.

חופשת לידה

"מה הוא מבין בכלל?" מילמלתי לעצמי בעצבנות כשטיפסתי על שרפרף כדי להגיע למדף עם בגדי החורף. "יוצא מפה כל בוקר, לבוש במיטב מחלצותיו, מגולח, מבושם. הוא לא מבין שהייאוש והקילוגרמים הרבה יותר נוחים בסווטשרט?". הכובד של השק כמעט הפיל אותי מהשרפרף. הרגשתי איך כל האנרגיה בורחת לי מהגוף ופשוט התיישבתי על הרצפה, בין הערימות, עם שק בגדי החורף שלי עלי. נזכרתי איך לפני כמה ימים חברה שהצליחה להשחיל איתי שיחת טלפון של 4 דקות אמרה שהיא מרגישה כמו שהרגישה בחופשת הלידה האחרונה שלה.

אבל זה לא כמו חופשת לידה.

אין לזה סוף. אין משלוחים של פינוקים מחברות. אין שיעור יוגה לתינוקות. אין מפגשים נדירים עם חברה בבית קפה. אין את הריח של כביסה של תינוקות. אין טיולים עם העגלה בקניון או ברחוב. אין אפילו את ההורמונים שמידי פעם מציפים בגלים של אושר ואהבה. אין לזה סוף. 

ויש עבודה שצריך להצליח לעשות על אף ובגלל, ויש יותר מילדה אחת בבית, כל יום, כל היום. ויש מטבח מסחרי שנפתח פה ואין לו שעות פעילות ו/או אי-פעילות מוסדרות. ויש סבתות בודדות בזום ובטלפון. וילדים שאיבדו את סדר היום שלהם והחברים שלהם ותחומי העניין שלהם. ויש ייאוש ועייפות. יש פחד מהמחלה הזאת. ויש אמא אחת שצריכה לעמוד בתוך כל זה.

אני מזמינה שטויות מסין רק כדי שיהיה לי תירוץ לצאת מהבית לבד. אני אפילו לא מדליקה את הרדיו בנסיעות האלה באוטו לדואר. שלוש וחצי דקות מלאות של שקט לכל כיוון. ואם יש תור של ממתינים, הרווחתי. אלה דקות מקודשות עם אישור רשמי, לגיטימי ובימינו, אפילו חוקי, להיות מחוץ לבית. בלי אף אחד שצריך אותי, או מבקש משהו, או מספר לי מה קרה למרות שהייתי ממש באותו חדר וראיתי בעצמי מה קרה, או סתם אומר "אמא" כי מה או מי עוד יש לו להגיד.

אני משמינה, ומתאמנת, מַלְבִּינָה ומזיעה. מצטמצמת לחומר הגלם הקטן והיסודי ביותר שלי. בלי רוח, בלי חלומות, בלי עצמי.

גשם

ואז, לפני שבוע, הגיע הגשם הזה משום מקום ושטף אותי מלמעלה, מטשטש את הטיפות שזלגו לי על הלחיים, מערבב אותן עם שלו. והיה בסדר להיות עצובה. כי מי לא קצת עצוב כשיורד גשם? וחשבתי שהוא מביא איתו את נחמת החורף, שתסתיר את ההתכנסות פנימה בגלל אילוץ מגפתי, שתעזור לנו לבחור להיות קרובים אחד לשני כדי להתחמם. שנתרכך בבגדים צמריריים ושמיכות מפנקות. שנאכל מרק עוף כי זאת האנטיביוטיקה של הטבע ומי אמר שהיא לא עובדת גם על וירוסים טורפי עולם? לא חשבתי שהגשם ישטוף מפה את המחלה, ולא פיללתי שהחורף יאתחל את השנה הזאת כאילו כלום לא קרה. רק קצת הקלה, משהו אחד פחות שיוקד עלינו מלמעלה, שסוגר עלינו ודוחף אותנו למחילות הבתים שלנו. משהו אחד שיחוס עלינו.

אבל הגשם הפסיק אחרי קצת יותר מעשר דקות ולקח איתו כל תקווה להקלה. החמסין חזר, ואני לא יכולתי יותר.

דחפתי מעלי את שק הבגדים. המפגש בין הניילון העבה לרגליים המזיעות שלי היה בלתי נסבל. איך זה שדווקא כשאני מחליטה לזרז את החורף נהיה לי חם יותר?

הדלת לחדר השינה נפתחה בשקט וראיתי את הראש של האיש שלי מציץ דרך החרך, במבט בודק אבל גוף שעדיין נשאר מוגן מאחורי הדלת הוא שאל, "להכין גם לך?".

"כן", עניתי בקול נכנע, "אבל שיהיה קפוא!".

ממליצה לקרוא גם

THE STORYTELLHER | מיה הירש | סיפורים | משאירה מילים

משאירה מילים

היא סיימה את השיחה ומיהרה לכתוב ביומן: חזרה שבועית, בלי תאריך סיום, יום שלישי בשעה 14:30, "יאיר בשיעור פסנתר. הרב קוק 13/3", יומן משפחתי. בשנה האחרונה היא מקפידה להכניס גם את הפעילויות של הילדים ליומן המשותף שלה ושל יואב. לא כי היא מצפה שהוא ייקח חלק במערך ההיסעים המשפחתי, אלא רק כדי שיידע איפה הם, אם משהו יקרה.

THE STORYTELLHER | מיה הירש | סיפור | שמחה אומרת

שמחה אומרת

הן נפגשות בכל ראשון וחמישי בבוקר. ארבע שכנות, חברות. שותות קפה ביחד בחצר. שמחה אומרת שזאת הדרך הכי טובה לפתוח ולסגור את השבוע.
פעם שמחה היתה מכינה את הקפה לכולן. אמריקנו קר (גם בחורף) לירדנה, נס עם הרבה חלב בספל זכוכית לדליה, ושחור עם הל כמו ששלום אוהב, לעדינה. לעצמה, שמחה מכינה הפוך במכונה שקנה לה הבן ומרגישה באמריקה.

THE STORYTELLHER | מיה הירש | בלוג | סוף העולם

סוף העולם

"אם את לא מאמינה לי, תלכי לראות בעצמך!"
"איך לראות? אם אין שם כלום, מה אני אראה?"
"אל תלכי עד הסוף, כי אם תגיעי לסוף הצוק את תפלי לתוך כדור הארץ, אבל את יכולה לראות את הלאבה שמתפרצת ממנו".
"לאבה? לא אמרת לי כלום על לאבה!"
"טוב, כי רק פעם בשנה רואים אותה"
"מה? היא מתפרצת פעם בשנה?"
"כן"
"כל שנה?"
"כן!"
"איך יכול להיות שהרחוב לא נשרף?"

19 Responses

    1. כרגיל כתבת נהדר, וכרגיל מרגישה שכתבת גם אותי,
      , ואני שאוהבת גשם ומטיילת בכיף יחפה בשלוליות, יודעת שאלו בעצם מי הטהרה, ספונה כמו כולנו בתוך מחילה, ומייחלת לחורף אמיתי.
      ואת יודעת מה אולי זה שלקחת יוזמה, והכנת את הפוכים ובגדי חורף, יתחיל לרדת גשם של ברכה עוד השבוע.
      את תראי, שהצלחת להביא אותו, ממש כמו חוני המעגל.

  1. מעדיף (בכל רגע נתון!) טמפרטורה של 40 מעלות על פני חורף. אבל בכל זאת יש לי גם מעט אמפתיה לאנשים שמעדיפים חורף (מסיבה לא ברורה).
    אבל לבקשה שכבר ייגמר הסיפור הזה של המגיפה – מצטרף בכל מאודי 🙂

  2. מאד מדויק.
    לא שאני כך כך מתגעגעת לרוחות ולרטיבות החורף, אבל מייחלת מאד לתנועה, לשינוי, לרענון.
    ואם רק מהשמיים זה יגיע, אז שיהיה.

  3. להבדיל משנים קודמות,
    מקוה שהחורף יאחר להגיע 🙁
    חוששת מאוד מהמגיפה הארורה הזו שתרחיק עוד את החזרה לשגרה :-(((
    ואני בן אדם אופטימי 🙂

  4. כמוך גם אני מחכה לו!
    שיגיע כבר!
    להריח את הריח המשכר של אחרי הגשם,
    שיהיה נעים לצאת להליכה בערב ולא להזיע מהרגע שהוצאת את הראש מהמזגן בבית…
    יאללה שיבוא כבר!!!

    מיה מופלאה שכמוך – את כותבת נהדר!!!

  5. יפה… זה הזכיר לי את האופטימיות בתחילת המגיפה. היה אביב. היה נעים. עדיין חשבנו שזה יהיה קצר ומאד זמני, והתייחסנו לכל העניין כהפוגה קטנה מהמירוץ. כאמצעי לבלות יותר יחד. שיחקנו משחקי קופסא ערב ערב.. צעדנו עם הכלבה בשדות. דיברנו. בישלנו בהנאה ( עד כמה שזה אפשרי..). כשהגיע הקיץ, חיכינו לאחד בספטמבר..כאילו שברגע הישמע הגונג של שנת הלימודים החדשה, הנגיף יעלם. בסיפור שלך עולה תחושת המיצוי של כל העניין.. אז אם כבר הנגיף נשאר, לפחות שיהיה חורף כמו שצריך.. מצטרפת למשאלה..

  6. כתוב מעולה.
    החום הזה לא נגמר… הקורונה כאן ולאן שלא מסתכלים אנשים מרגישים חנוקים.
    אהבתי את הכתיבה ואף יש ציפיה להמשך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

נעים להכיר!

Maya Hirsch | THE STORYTELLHER | מיה הירש

הי, אני מיה, אני בלוגרית, סטוריטלרית, כותבת, עורכת, אמא לשלוש בנות, שורדת ופורחת את משבר גיל ה-40 שלי.

בואי נשמור על קשר!

חיפוש

חיפוש

אל תפספסי את הסיפור הבא! הירשמי לניוזלטר שלי